Milles köpte den första JSW maskinen

Två veckor har gått sedan Green & Co blev klara som ny återförsäljare av JSW i Sverige och redan har vi fått vår första beställning – en J180ADS som kommer att hamna i Göteborgsregionen.

- Det är naturligtvis viktigt att få en bra start och att få ut maskiner på marknaden. Därför är det mycket glädjande att kunna berätta att vi redan sålt den första maskinen, säger Anders Friborg försäljningschef för Green & Co.

Första kund blev Milles Teknikplast i Göteborg vilka faktiskt har en maskin från JSW sedan tidigare.

- Vi har haft en sedan 2001 och är mycket nöjda med den, så vi blev väldigt glada nu när Green & Co blev utsedda till återförsäljare, säger Alf Petersson på Milles Teknikplast. Det är givetvis viktigt att inte bara maskinerna är bra utan även att det finns service och support tillägger han.

Inom kort så kommer Green & Co att ha en visningsmaskin på plats i Anderstorp och den officiella premiärvisningen kommer ske den 20 och 21 mars.

JSW_JADS_Small-2.png

Anders Friborg ny försäljningschef för Green & Co

Green & Co har från och med den 10 januari nöjet att presentera en ny försäljningschef.

”Inte nog med att vi tidigare i veckan kunde presentera en för oss helt ny leverantör av formsprutningsmaskiner i japanska JSW nu har vi även glädjen att meddela att vi knutit Anders Friborg till vårt team som försäljningschef”, säger företagets VD Johan Green.

Anders Friborg har en gedigen erfarenhet i branschen. Han är uppvuxen med formsprutor och har verkat inom området i över 30 år i olika positioner och har de senaste 8 åren arbetat med försäljning och marknadsföring i plastbranschen. Han kommer närmast från ett annat liknande uppdrag.

”Det är en spännande tid som kommer och jag ser mycket fram emot att anta utmaningen att bygga vidare på den långa tradition som finns inom Green & Co”, säger Anders Friborg och tillägger att ”bolagets goda rykte i branschen är något som varit avgörande för valet att anta utmaningen – jag var inte många år när jag för första gången var i kontakt med Green & Co”, avslutar Friborg.

 

För mer information om Green & Co besök ­­­­www.green-co.se eller kontakta Anders direkt på anders.friborg@green-co.se eller tel +46 (0) 733154422

Anders Green & Co_JSW.JPG
 

Green presenterar ny leverantör av Formsprutor

Nu byter vi leverantör av formsprutor till japanska tillverkaren JSW.

img_logo01.png
LinkedInLogga.jpg

Från och med den 7 januari har vi nöjet att presentera en ny leverantör av formsprutor.

”Detta är en stor satsning från oss, på denna ”nya” aktör JSW, Japan Steel Work som funnits sedan 1907. Vi kommer att sälja helelektriska formsprutor från 30-4 400 tons låskraft med en partner i ryggen som tänker långsiktigt och som sedan de tillverkade sin första helelektriska formspruta 1987, kontinuerligt utvecklat och förfinat sitt maskinkoncept, säger Johan Green”

Med JSW kommer vi att kunna erbjuda ett helt spektrum av robusta maskiner med den senaste teknologin. Vi kommer att ha ett par formsprutor hos oss i Anderstorp.

Vi har under en tid letat för att hittat rätt leverantör och vi är övertygade att vi gjort ett bra val i JSW.

Green & Co kommer fortsatt att sälja reservdelar och leverera service till våra existerande maskiner från Milacron.

”Eftersom vi levererat så många maskiner från Milacron var det mycket viktig för oss att inte lämna våra kunder i sticket när vi nu byter leverantör, kommenterar Johan Green”

Andelen helelektriska formsprutor i Europa är liten och el är relativt billigt i Sverige, men framtiden talar för denna typ av maskiner och det är just därför som vi valt JSW. Med tanke på deras långa erfarenhet, ständiga förbättringsarbete och ökande marknadsandel så är vi övertygade att detta är rätt väg in i framtiden

För mer information om Green & Co och JSW besökt ­­­­www.green-co.se och www.jsw.co.jp

ADS_small_injection.jpg

Julinformation från Green & Co

December månad och tiden bara flyger förbi!

Tiden går extra snabbt när man har roligt sägs det och vi ser fram emot 2019 med glädje. Vi kommer presentera många nya händelser i början av nästa år så håll er uppdaterad på vår Hemsidan och via LinkedIn.

Redan nu kan du läsa om vår nya tjänst Projektledning där vi hjälper till med projekt från början till slut. Vid speciella eller stora projekt krävs oftast spetskompetens. Vi kan erbjuda projektledning där vår roll blir att styra projektet, leda och koordinera alla aktiviteter och funktioner inom projektet.

Läs gärna Motan Management news #5 för nyheter och inspiration från vår leverantör Motan

Vi tar julledigt den 24 december 2018 till 2 januari 2019, vid akuta ärenden ring vår växel 040-438860.

Även i år väljer vi att ge en gåva till Hjärt- och Lungfonden.

God Jul och Gott Nytt År önskar

Johan Green & Co

rod-julgranskula---most--photos.jpg
Skärmklipp Johan.PNG
7b1bfae9bafc1e21867a2b2373bae82b.png

Höstinformation från Green & Co

Nu är snart November här och det betyder att det bara är några dagar kvar på vår höstkampanj på underhållsartiklar, mer om det kan du läsa här och passa på att få 20% på artiklar du kan behöva i vinter!

På vår hemsida hittar du vår senaste information bland annat fyller vi kontinuerlig på med begagnade maskiner och reservdelar. Ett prisvärt alternativ med snabb leverans, klicka här för att se vad vi kan erbjuda just nu.

Har du någon på ditt företag som behöver utbildning, information eller inspiration? Vi skräddarsyr utbildningar för just er inom ultraljudssvetsning, materialhantering och formsprutning. Mer om det finner du på vår hemsida här.

Snart är det dags att planera för kommande år, ta fram kalendern och boka in er underhålls service med oss. Kom ihåg att maskiner är som människor, de måste få omsorg och underhållas för att leva länge :)

Maila till morgan.andersson@green-co.se eller ring 073 315 44 26 för information eller tidsbokning.

Ni når oss alltid på order@green-co.se eller tel 040-438860

Pumpa_plastmaskiner.jpeg
Glad Halloween! Önskar Green & Co

Glad Halloween! Önskar Green & Co

 

Snart är det dags för Fakuma-International trade fair for plastics processing

Den 26:e Fakuma mässan hålls

16.–20. Oktober 2018 i Friedrichshafen

Vi kommer ha representanter på plast i Friedrichshafen och vill ni boka in ett möte med oss maila till Johan.green@green-co.se 

Här hittar du ett urval av vad våra leverantörer kommer visa på mässan

Branson2.png
Branson presenterar nästa generation med svetsteknik för optimerad kvalitet   Branson kommer att demonstrera en rad nya svetslösningar. Kraven som ska uppfyllas går mot allt mer förfinade, komplexa och ömtåliga plastkomponenter. Branson kommer avslöja en ny generation av ultraljudsvetsmaskiner. Kärnan är ett avancerat aktiveringssystem som minskar utlösnings kraft och förbättrar positionsnoggrannheten vilket leder till högre prestanda. Detta tillsammans med en rad nya maskin- och mjukvarufunktioner förenklar inställning, drift och underhåll.  I monter #A4-4221, Hall A4, kommer även att demonstreras den senaste versionen av lasersvetsmaskin, modellen heter GLX-1,5 och passar små till medelstora detaljer med komplex geometri.

Branson presenterar nästa generation med svetsteknik för optimerad kvalitet

Branson kommer att demonstrera en rad nya svetslösningar.

Kraven som ska uppfyllas går mot allt mer förfinade, komplexa och ömtåliga plastkomponenter.

Branson kommer avslöja en ny generation av ultraljudsvetsmaskiner.

Kärnan är ett avancerat aktiveringssystem som minskar utlösnings kraft och förbättrar positionsnoggrannheten vilket leder till högre prestanda. Detta tillsammans med en rad nya maskin- och mjukvarufunktioner förenklar inställning, drift och underhåll.

I monter #A4-4221, Hall A4, kommer även att demonstreras den senaste versionen av lasersvetsmaskin, modellen heter GLX-1,5 och passar små till medelstora detaljer med komplex geometri.

KMlogga.jpg
Krauss Maffei Berstorff finns på plast på Fakuma 2018 och de kommer visa 3 st utrustningar: · ZE 28 BluePower -Special Edition: Lab. extruder av dubbelskruvstyp. · UD-tejplinje. · Edelweiss teknologi; Recycling kompoundering.

Krauss Maffei Berstorff finns på plast på Fakuma 2018 och de kommer visa 3 st utrustningar:

· ZE 28 BluePower -Special Edition: Lab. extruder av dubbelskruvstyp.

· UD-tejplinje.

· Edelweiss teknologi; Recycling kompoundering.

BluePower.png
EAS visar verktygsvård och Autodesk konfigurator 360 till Fakuma  EAS Systems introducerar ett nytt verktyg för att konfigurera verktygsbyten, vilket ger en direkt och realistisk insikt om konsekvenserna av den valda lösningen. Denna konfigurator 360 kommer att presenteras på Fakuma 2018 utställning, tillsammans med flera spänn lösningar-hydrauliska såväl som magnetiska. EAS utställningar finns i monter 7203 i Hall A på utställning i Friedrichshafen.

EAS visar verktygsvård och Autodesk konfigurator 360 till Fakuma

EAS Systems introducerar ett nytt verktyg för att konfigurera verktygsbyten, vilket ger en direkt och realistisk insikt om konsekvenserna av den valda lösningen. Denna konfigurator 360 kommer att presenteras på Fakuma 2018 utställning, tillsammans med flera spänn lösningar-hydrauliska såväl som magnetiska. EAS utställningar finns i monter 7203 i Hall A på utställning i Friedrichshafen.

EAS_Inspection Unit.JPG
EAS_MCT_double station.jpg
EAS_Manual Mold Change Cart.jpg
image009 (1).png
logo.png
Motan-Colortronics kommer ställa ut följande: Metro G Metro G är marknadens mest omfattande och flexibla materialsug. Det kombinerar det bästa av två etablerade sugar Colortronic och Motan. Vare sig enkla eller mycket komplexa, Metro G: s modulblocksystem kommer att ge dig en individuell lösning anpassad till dina behov.

Motan-Colortronics kommer ställa ut följande:

Metro G

Metro G är marknadens mest omfattande och flexibla materialsug. Det kombinerar det bästa av två etablerade sugar Colortronic och Motan. Vare sig enkla eller mycket komplexa, Metro G: s modulblocksystem kommer att ge dig en individuell lösning anpassad till dina behov.

MINIBLEND V Efterfrågan på utmärkt blandnings kvalitet och konsekvent korrekt dosering är ett måste när man kombinerar tillsatser till virgin materialet på bearbetningsmaskinen.  Dosering och blandnings enhet MINIBLEND V är volymetrisk, uppfyller och överträffar dessa krav. Monterad på matningsenheten vid bearbetningsmaskin, kräver enheten mycket lite utrymme.  Disc dosering är idealisk för genomskinliga och ogenomskinliga delar samt för dosering mycket små mängder.

MINIBLEND V

Efterfrågan på utmärkt blandnings kvalitet och konsekvent korrekt dosering är ett måste när man kombinerar tillsatser till virgin materialet på bearbetningsmaskinen.


Dosering och blandnings enhet MINIBLEND V är volymetrisk, uppfyller och överträffar dessa krav. Monterad på matningsenheten vid bearbetningsmaskin, kräver enheten mycket lite utrymme.


Disc dosering är idealisk för genomskinliga och ogenomskinliga delar samt för dosering mycket små mängder.

Luxor A Luxor en serie torkar med ETA-process ® och ETA plus ® energibesparande teknik är särskilt utformade för att leverera torkade plastgranulat för många olika plastbearbetning applikationer. De har antingen en två eller tre helt isolerad stationära behållare med separat process och regeneration fläktar som ger genomgående låg dagg-punktluft till processen, samtidigt minska energiförbrukningen. Den avancerade Luxor A serie består av tio modeller med torkkapacitet från 80 till 2400 m3/h. Varje system kan flexibelt kombineras med alla LUXORBIN A torkbehållare från 15 till 2400 liter. Ytterligare Motan erbjuder en rad extra stora torkbehållare med volymer från 3 000 till 13 000 liter. Dessa finns också med gasvärme. Alla Motan system är tillverkade av rostfritt stål, är helt isolerade, och har individuell uppvärmning samt temperaturkontroll. Alla Luxor A torksystem har en LUXOR Net styrenhet och modern flexibel Bus-teknik. Som standard, LUXORnet hanterar torr luftgeneratorn, 16 torkar och upp till 24 material behållare. CONTROLnet CONTROLnet är ett integrerat kontrollsystem. Utformad för att driva, hantera och övervaka varje steg i råmaterial hanteringsprocessen. Det ger dig en helt ny nivå av lednings kapacitet, som hjälper till att uppfylla allt större krav på produktkvalitet och kostnadseffektivitet. Du behöver anpassade kontroller. Detta möjliggörs genom modern Inter-process kommunikation, förbättrad datahantering och intuitiv, enkel hantering med effektiv övervakningskapacitet. LUXORnet, VOLUnet, GRAVInet och METROnet kontroller för torkning, dosering & blandning, transport och lagring kan användas som fristående kontroller eller kombineras för att bilda ett integrerat nätverk. Alla kontroller kan manövreras genom Motans WEBpanel -en enkel att användarvänlig färgskärm med grafisk pekskärm. Om det krävs de kan integreras i Motans LINKnet 3,0 processsystem.  METROCONNECT Motans materialkopplingsstationer säkerställer att varje önskad anslutning av ett material till en bearbetningsmaskin i din produktionsprocess kan göras snabbt och tillförlitligt utan kontaminering. Detta bord kan arbeta med eller utan kodad process. MINICOLOR G Efterfrågan på utmärkt blandning kvalitet och konsekvent korrekt dosering är ett måste när man kombinerar tillsatser till virgin materialet på bearbetningsmaskinen. Gravimetrisk MINICOLOR G doserings-och blandnings enheter uppfyller och överträffar dessa krav. Monterad på matningsenhet vid bearbetningsmaskin, enheterna kräver mycket lite utrymme. Beroende på behov och krav, kan skruv eller skiva dosering moduler installeras på mixer halsen. GRAVICOLOR GRAVICOLOR doserar och blandar upp till sex material exakt och med maximalt recept noggrannhet. Dessa modulära gravimetriska enheter är konstruerade för injektion, formblåsning och extrudering och ger genomströmning upp till 2200 kg/h. Oberoende av recept, material eller den operativa miljön, IntelliBlend analyserar all processdata som uppnår bästa möjliga driftpunkt när som helst genom kontinuerlig själv optimering. Recept integritet resulterar i en utmärkt och konsekvent produktkvalitet. GRAVICOLOR-serien är en del av Motans sortiment av produkter och system för alla stadier av hantering, konditionering och beredning av plastgranulat. Design kvaliteten, plus ingenjörskonsten, ger hög prestanda och tillförlitlig drift.

Luxor A

Luxor en serie torkar med ETA-process ® och ETA plus ® energibesparande teknik är särskilt utformade för att leverera torkade plastgranulat för många olika plastbearbetning applikationer. De har antingen en två eller tre helt isolerad stationära behållare med separat process och regeneration fläktar som ger genomgående låg dagg-punktluft till processen, samtidigt minska energiförbrukningen.
Den avancerade Luxor A serie består av tio modeller med torkkapacitet från 80 till 2400 m3/h. Varje system kan flexibelt kombineras med alla LUXORBIN A torkbehållare från 15 till 2400 liter. Ytterligare Motan erbjuder en rad extra stora torkbehållare med volymer från 3 000 till 13 000 liter. Dessa finns också med gasvärme. Alla Motan system är tillverkade av rostfritt stål, är helt isolerade, och har individuell uppvärmning samt temperaturkontroll.
Alla Luxor A torksystem har en LUXOR Net styrenhet och modern flexibel Bus-teknik. Som standard, LUXORnet hanterar torr luftgeneratorn, 16 torkar och upp till 24 material behållare.

CONTROLnet

CONTROLnet är ett integrerat kontrollsystem. Utformad för att driva, hantera och övervaka varje steg i råmaterial hanteringsprocessen. Det ger dig en helt ny nivå av lednings kapacitet, som hjälper till att uppfylla allt större krav på produktkvalitet och kostnadseffektivitet.

Du behöver anpassade kontroller. Detta möjliggörs genom modern Inter-process kommunikation, förbättrad datahantering och intuitiv, enkel hantering med effektiv övervakningskapacitet.

LUXORnet, VOLUnet, GRAVInet och METROnet kontroller för torkning, dosering & blandning, transport och lagring kan användas som fristående kontroller eller kombineras för att bilda ett integrerat nätverk. Alla kontroller kan manövreras genom Motans WEBpanel -en enkel att användarvänlig färgskärm med grafisk pekskärm. Om det krävs de kan integreras i Motans LINKnet 3,0 processsystem.

METROCONNECT

Motans materialkopplingsstationer säkerställer att varje önskad anslutning av ett material till en bearbetningsmaskin i din produktionsprocess kan göras snabbt och tillförlitligt utan kontaminering. Detta bord kan arbeta med eller utan kodad process.

MINICOLOR G

Efterfrågan på utmärkt blandning kvalitet och konsekvent korrekt dosering är ett måste när man kombinerar tillsatser till virgin materialet på bearbetningsmaskinen.
Gravimetrisk MINICOLOR G doserings-och blandnings enheter uppfyller och överträffar dessa krav. Monterad på matningsenhet vid bearbetningsmaskin, enheterna kräver mycket lite utrymme.
Beroende på behov och krav, kan skruv eller skiva dosering moduler installeras på mixer halsen.

GRAVICOLOR

GRAVICOLOR doserar och blandar upp till sex material exakt och med maximalt recept noggrannhet. Dessa modulära gravimetriska enheter är konstruerade för injektion, formblåsning och extrudering och ger genomströmning upp till 2200 kg/h.

Oberoende av recept, material eller den operativa miljön, IntelliBlend analyserar all processdata som uppnår bästa möjliga driftpunkt när som helst genom kontinuerlig själv optimering. Recept integritet resulterar i en utmärkt och konsekvent produktkvalitet.

GRAVICOLOR-serien är en del av Motans sortiment av produkter och system för alla stadier av hantering, konditionering och beredning av plastgranulat. Design kvaliteten, plus ingenjörskonsten, ger hög prestanda och tillförlitlig drift.

Luxor.jpg