Vi kompletterar vårt program med tyska SINGLE

Image_Gruppe_05.jpg

Vi är nu återförsäljare av temperering- och kylaggregat från Tysklands ledande tillverkare SINGLE som har energieffektiva system för verktygstemperering utvecklade och tillverkade i Hochdorf. De första aggregaten utvecklades av tekniker på Presswerk Schwaben 1958 och 1968 grundades SINGLE Temperieretechnik GmbH. Nu finns man representerade med egna dotterbolag i USA och Kina samt har återförsäljare över hela världen.

SINGLE tillverkar hela bredden av produkter från den enklaste easitemp där man enbart kan ställa in temperaturen till de mer avancerade serierna Water Compact (< 180 grader) och Water Advanced (< 225 grader). Oil Compact och Oil Advanced aggregaten använder som namnet antyder olja istället för vatten och är för temperaturer upp till 350 grader. EcoTemp och ATT ger dig möjligheten att variera temperaturen under produktionscykeln för att t.ex. förbättra ytfinish. För verktygskylning finns systemen Chill Compact, Chill Advanced och Chill XXL. Dessutom har SINGLE system för flödeskontroll EcoFlow.

Mer info: http://www.single-temp.co.uk/

Milles köpte den första JSW maskinen

Två veckor har gått sedan Green & Co blev klara som ny återförsäljare av JSW i Sverige och redan har vi fått vår första beställning – en J180ADS som kommer att hamna i Göteborgsregionen.

- Det är naturligtvis viktigt att få en bra start och att få ut maskiner på marknaden. Därför är det mycket glädjande att kunna berätta att vi redan sålt den första maskinen, säger Anders Friborg försäljningschef för Green & Co.

Första kund blev Milles Teknikplast i Göteborg vilka faktiskt har en maskin från JSW sedan tidigare.

- Vi har haft en sedan 2001 och är mycket nöjda med den, så vi blev väldigt glada nu när Green & Co blev utsedda till återförsäljare, säger Alf Petersson på Milles Teknikplast. Det är givetvis viktigt att inte bara maskinerna är bra utan även att det finns service och support tillägger han.

Inom kort så kommer Green & Co att ha en visningsmaskin på plats i Anderstorp och den officiella premiärvisningen kommer ske den 20 och 21 mars.

JSW_JADS_Small-2.png

Anders Friborg ny försäljningschef för Green & Co

Green & Co har från och med den 10 januari nöjet att presentera en ny försäljningschef.

”Inte nog med att vi tidigare i veckan kunde presentera en för oss helt ny leverantör av formsprutningsmaskiner i japanska JSW nu har vi även glädjen att meddela att vi knutit Anders Friborg till vårt team som försäljningschef”, säger företagets VD Johan Green.

Anders Friborg har en gedigen erfarenhet i branschen. Han är uppvuxen med formsprutor och har verkat inom området i över 30 år i olika positioner och har de senaste 8 åren arbetat med försäljning och marknadsföring i plastbranschen. Han kommer närmast från ett annat liknande uppdrag.

”Det är en spännande tid som kommer och jag ser mycket fram emot att anta utmaningen att bygga vidare på den långa tradition som finns inom Green & Co”, säger Anders Friborg och tillägger att ”bolagets goda rykte i branschen är något som varit avgörande för valet att anta utmaningen – jag var inte många år när jag för första gången var i kontakt med Green & Co”, avslutar Friborg.

 

För mer information om Green & Co besök ­­­­www.green-co.se eller kontakta Anders direkt på anders.friborg@green-co.se eller tel +46 (0) 733154422

Anders Green & Co_JSW.JPG
 

Green presenterar ny leverantör av Formsprutor

Nu byter vi leverantör av formsprutor till japanska tillverkaren JSW.

img_logo01.png
LinkedInLogga.jpg

Från och med den 7 januari har vi nöjet att presentera en ny leverantör av formsprutor.

”Detta är en stor satsning från oss, på denna ”nya” aktör JSW, Japan Steel Work som funnits sedan 1907. Vi kommer att sälja helelektriska formsprutor från 30-4 400 tons låskraft med en partner i ryggen som tänker långsiktigt och som sedan de tillverkade sin första helelektriska formspruta 1987, kontinuerligt utvecklat och förfinat sitt maskinkoncept, säger Johan Green”

Med JSW kommer vi att kunna erbjuda ett helt spektrum av robusta maskiner med den senaste teknologin. Vi kommer att ha ett par formsprutor hos oss i Anderstorp.

Vi har under en tid letat för att hittat rätt leverantör och vi är övertygade att vi gjort ett bra val i JSW.

Green & Co kommer fortsatt att sälja reservdelar och leverera service till våra existerande maskiner från Milacron.

”Eftersom vi levererat så många maskiner från Milacron var det mycket viktig för oss att inte lämna våra kunder i sticket när vi nu byter leverantör, kommenterar Johan Green”

Andelen helelektriska formsprutor i Europa är liten och el är relativt billigt i Sverige, men framtiden talar för denna typ av maskiner och det är just därför som vi valt JSW. Med tanke på deras långa erfarenhet, ständiga förbättringsarbete och ökande marknadsandel så är vi övertygade att detta är rätt väg in i framtiden

För mer information om Green & Co och JSW besökt ­­­­www.green-co.se och www.jsw.co.jp

ADS_small_injection.jpg