Namnlöst-1.png
 

For your Green Factory  

Hållbarhet och bra miljöval blir mer och mer högaktuellt och även vi i plastbranschen måste dra vårt strå till stacken och bli bättre och bättre. Detta gäller för vårt företag Green & Co och även för våra huvudmän. Därför har vi knutit leverantörer till oss som delar vår syn på vad som är produkter för framtiden. Det är produkter som inte bara är bra för miljön utan även för ditt företags ekonomi.

På den här sidan kan du se lite av alla de produkter vi erbjuder med energieffektiva lösningar för din “gröna fabrik”.

 

JSW_logo_1.png
 

JSW - Helelektriska formsprutor

I Japan har fokus länge varit på reducering av elförbrukning. I 32 år har JSW utvecklat och sålt servoelektriska formsprutor. Man har således lång erfarenhet av att driva maskinerna med servomotorer. Därför är man i topp i världen när det gäller energieffektivitet. Servodriften är effektiv då energin endast förbrukas när maskinen rör sig och vid inbromsning återvinns den alstrade rörelseenergin.

Det är inte bara genom servodriften som JSW reducerat förbrukningen av energi. Man har även lyckats att spara energi när det gäller uppvärmningen av plasten. Tack vare sina kunskaper inom metallbearbetning har man lyckats reducera ytterdiametern på materialcylindrarna med 28%. Detta innebär reducerad tid för uppvärmning med 12-25% och reducerad förbrukning av energi med 27-35%.

 
Centrifugalgjutna cylindrar minskar totala elförbrukningen med <10%

Centrifugalgjutna cylindrar minskar totala elförbrukningen med <10%

Energibesparing.jpg

Vi hjälper dig gärna med att göra en energiberäkning för just din produktion. Vi har bra verktyg för att få jämförelsen rättvis. Om du ger oss dina kördata i din befintliga maskin så kan vi kalkylera vad motsvarande helelektriska maskin från JSW kommer att förbruka. Besparingarna kan vara så stora som 80% i vissa fall.

Tänk på att du även sparar på förbrukningen av kylvatten. Maskinen är helt luftkyld så när som på inmatningszonen. Du använder heller inte någon hydraulolja så den behöver du inte köpa in. Ej heller rena eller byta ut. Du slipper även förvärmningen av oljan vilket spar energi och tid vid uppstart.

En helelektrisk maskin från JSW möjliggör genom snabba, exakta och parallella rörelser kortare cykeltider. Det spar också energi per tillverkad enhet. Den höga repeternoggrannheten och de olika programvaror som finns i styrningen medför hög kvalitet och en god tillgänglighet vilket även det spar på energin.


Motan.png
 

Torka ditt material på effektivaste sättet

Hos Motan-Colortronic är energieffektivitet i förarsätet. Deras ETAplus teknologi är en innovativ och effektiv teknologi som både spar på resursutnyttjandet och dina pengar. Förbrukningen kan reduceras med upp till 64% och vanligtvis spar du runt 40%.

  • Luftflödet regleras automatiskt beroende på mängden material som torkas, vilken årstid det är samt vilken tid på dygnet det är.

  • När luftflödet har minskats reduceras även torktemperaturen automatiskt. Detta innebär även att materialet skyddas från övertorkning.

  • Om du torkar med höga temperaturer används utblåsningsluften för att förvärma processluften vilket ger en markant reduktion av energiförbrukningen.

csm_LUXOR-A-Argument-6_en_cb06f1b633.jpg

SINGLE Logo_Pant_877C_CMYK_10cm_Print.jpg
 
Rör och tankar är isolerade för att reducera värmeförluster. Den frekvensstyrda pumpen ser till att flödet finns enbart när det ska finnas i formsprutningsförloppet.  Vid 150 grader kan du reducera energiförbrukningen med 40%.

Rör och tankar är isolerade för att reducera värmeförluster. Den frekvensstyrda pumpen ser till att flödet finns enbart när det ska finnas i formsprutningsförloppet. Vid 150 grader kan du reducera energiförbrukningen med 40%.

 

Verktygstemperering i världsklass

Den senaste tekniken för verktygstemperering och kylning finns hos tyska SINGLE. Energieffektivitet genomsyrar hela produktsortimentet.

Med EcoTemp aggregaten får du full kontroll på din process. Tack vare möjligheten att under produktionscykeln styra temperaturen och flödet kan du förutom en rejäl energibesparing även uppnå en hel del fördelar.

Du kan:

  • Förlänga effekten av eftertrycket.

  • Minska behovet av insprutningstryck och låskraft.

  • Förbättra ytfinishen på produkterna.

  • Säkerställa en mer homogen orientering av fiberförstärkningar i materialen.

  • Minska risken vid sammanflytningslinjer.

  • Minska skevningsrisken pga. krymp.

Bild2.jpg

The future is Green!

Namnlöst-1.png